Navigatie sluiten

Omgeving

Omgeving
Omgeving

Het dorp Préveranges bevindt zich in het uiterst zuidelijke puntje van het departement Cher, vlakbij de grens met het departement Creuse (deel uitmakend van de regio Limousin). Iets naar het oosten begint al snel het departement Allier, dat deel uitmaakt van de regio Auvergne.

Het departement Cher behoorde vroeger in zijn geheel tot de provincie de Berry. Deze naam wordt nog steeds gebruikt om de mooie groene en landelijke streek aan te duiden die de departementen Cher en Indre bestrijkt.

Hieronder volgt een aantal van belangrijke bezienswaardigheden in de omgeving van Préveranges. In de eetkamer vind je nog veel meer informatie over bezienswaardigheden in de omgeving, en vraag ons gerust om tips en adviezen.

Omgeving
Omgeving
Omgeving

Lac de Sidiailles

Op 10 minuten rijden ligt het meer van Sidiailles. Hier kun je heerlijk zwemmen in een afgezet gedeelte van het meer, aan het strand liggen, een waterfiets of een bootje huren, of voor de echte waaghalzen: een tocht maken door het “Parcours Aventure”, waarbij je van boom tot boom gaat met o.a. tokkelbanen.

Je kunt er ook vissen (het meer is geclassificeerd als “Grand Lac Interieur de 1er Categorie”) of een mooie wandeltocht om het meer heen maken (16,7 km, ± 5 uur).

Kastelen

Frankrijk is een land met enorm veel kastelen. De echte kasteel liefhebbers komen ook in de omgeving van Préveranges aan hun trekken met bijvoorbeeld het Château de Boussac (12,4 km), het Château de Culan (17,5 km) en iets verder weg het Château d’Ainay le vieil (42,3 km) en het Château de Meillant (48,8 km). Er zijn uiteraard nog meer prachtige kastelen te bezichtigen; vraag ons naar de mogelijkheden

Omgeving
Omgeving
Omgeving

Musea

Naast kastelen zijn er ook genoeg andere interessante bezienswaardigheden. Zo ligt in Nohant-Vic op iets meer dan een half uur rijden van onze chambres d’hôtes het huis van de beroemde Franse schrijfster George Sand, die een relatie heeft gehad met de componist Fréderic Chopin. Je kunt er een rondleiding krijgen en daarna heerlijk dwalen door de prachtige tuinen.

Ook op een half uur rijden ligt de Prieuré d’Orsan, een oud klooster met eveneens hele mooie tuinen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn.

 

Steden

Hou je ervan om steden te bezoeken, dan is Bourges (de hoofdstad van het departement Cher) een goede optie. Bourges is een mooie oude stad met een prachtige gotische kathedraal en nauwe straatjes met leuke winkeltjes.

Een andere grote(re) stad in de omgeving die de moeite waard is om te bezoeken is bijvoorbeeld Montluçon (Château des Ducs de Bourbon, MuPop museum).

Golf

Breng je golfclubs gerust mee, want op 40 minuten rijden bevindt zich in Nassigny een 18-holes golfbaan in een prachtig park met oude eiken en een mooi Bourbonnais kasteel.

Weekmarkten & Brocante

In de omgeving zijn verschillende leuke weekmarkten te bezoeken. Bijvoorbeeld op donderdagochtend in Boussac, op vrijdagochtend in Châteaumeillant en op zaterdagochtend in La Châtre.

Daarnaast zijn er diverse brocante markten en vide-greniers te bezoeken. Vraag ons om meer informatie.

Wandelen en fietsen

In de omgeving van Préveranges zijn verschillende wandel- en fietstochten te maken. Route informatie is bij ons te verkrijgen. Desgewenst zorgen wij voor een lunchpakket voor onderweg (€ 10,00 per persoon).