Navigatie sluiten

Privacyverklaring

Deze privacyverklaring is van toepassing op www.la-joyeuse.com, eigendom van en beheerd door chambres d’hôtes La Joyeuse. Deze privacyverklaring beschrijft hoe wij gegevens die u op onze website verstrekt, verzamelen en gebruiken. Het beschrijft ook welke keuzes u heeft met betrekking tot ons gebruik van uw persoonsgegevens en hoe u deze informatie kunt raadplegen en bijwerken.

Gegevensverzameling

De categorieën van persoonsgegevens die wij voor een reservering verzamelen zijn onder andere:

  • Uw voornaam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer en thuisadres;
  • Informatie over het verblijf, zoals de datum van aankomst en vertrek, het kamernummer, het aantal personen en een door u aangegeven toelichting hierop.

U bepaalt zelf welke persoonsgegevens u met ons wilt delen. De rubrieken die zijn voorzien van een * hebben wij nodig om de reservering in orde te maken. De overige gegevens zijn niet verplicht om ingevuld te worden.

Gegevens die we automatisch verzamelen

Bij het gebruik van onze website verzamelen we ook automatisch gegevens, waaronder persoonsgegevens. Dit is inclusief gegevens zoals taalinstellingen, IP-adres, locatie, apparaat instellingen, besturingssysteem apparaat, loggegevens, gebruiksduur, opgevraagde URL, statusrapport, gebruikersagent (informatie over browserversie), besturingssysteem, resultaat (kijker of boeker), zoekgeschiedenis, reserverings-ID van de boeker en het soort bekeken data. We kunnen ook automatisch gegevens verzamelen via cookies.

Een cookie is een klein tekstbestandje dat wordt opgeslagen in de browser om bepaalde gegevens te kunnen onthouden tijdens uw bezoek aan onze website.

Het punt is niet zozeer dat wij een cookie op uw computer plaatsen, maar dat andere bedrijven dat ook kunnen doen. Vanwege ons statistiekenpakket (Google Analytics) worden er ook cookies geplaatst door dit bedrijf. En deze cookies kunnen worden gebruikt om uw gedrag op internet te volgen en u gerichte advertenties te laten zien.

Wij willen niet dat u ongewenst gevolgd wordt, maar we hebben wel statistieken nodig om ons werk te kunnen doen. Hieronder een aantal acties die u kunt uitvoeren om het heft in eigen handen te nemen:

  • Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in de browser. De moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.
  • Geef aan in de browser instellingen aan dat u niet ‘getrackt’ wilt worden.
  • U kunt geplaatste cookies altijd verwijderen uit de browser. Ook kunnen deze geblokkeerd worden per domein.

Verwerkingsdoeleinden

We gebruiken uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • A Reserveringen: wij gebruiken uw persoonsgegevens om uw online reservering te voltooien en te verwerken.
  • B Klantenservice: wij gebruiken uw persoonsgegevens om klantenservice te verlenen.
  • C Gastbeoordelingen: wij kunnen uw contactgegevens gebruiken om u per mail uit te nodigen om een gastbeoordeling te schrijven na uw verblijf. Dit kan andere reizigers helpen om de accommodatie te kiezen die het beste bij hen past.
  • D Marketingdoeleinden: voor zover wettelijk toegestaan, gebruiken wij uw gegevens ook voor marketingdoeleinden. Waar we uw persoonsgegevens gebruiken voor direct marketing doeleinden, zoals nieuwsbrieven, vind u tevens een link Uitschrijven indien u deze berichten niet meer wilt ontvangen.

Juridische grondslagen

  • Gezien het doel van A en B baseren we ons op de uitvoering van een contract. Het gebruik van uw gegevens kan nodig zijn voor de uitvoering van uw contract met ons. Als u bijvoorbeeld onze diensten gebruikt om online te boeken, gebruiken we uw gegevens om onze contractuele verplichting tot het voltooien en beheren van uw reservering met ons uit te voeren.
  • Gezien de doelen van C-D baseren we ons op de legitieme belangen: we gebruiken uw gegevens voor onze legitieme belangen, zoals de best passende content voor de website, e-mails en nieuwsbrieven te bieden, ter verbetering en promotie van onze producten en diensten en onze websitecontent, en voor administratieve, fraudedetectie en juridische doeleinden.
  • Bij het gebruik van persoonsgegevens voor onze legitieme belangen zoeken we altijd naar een evenwichtige balans van uw rechten en interesses met het oog op de bescherming van uw gegevens ten opzichte van onze rechten en interesses.
  • Waar nodig onder toepasselijk recht zullen we om uw toestemming vragen voordat we uw persoonsgegevens verwerken voor direct marketing doeleinden.

Indien nodig overeenkomstig de toepasselijke wetgeving zullen we om uw toestemming vragen. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken door contact met ons op te nemen op een van de adressen aan het eind van deze Privacyverklaring.

Als u bezwaar wilt maken tegen het verwerken onder C-D, maar er is geen opt-out mechanisme rechtstreeks voor u beschikbaar (bijvoorbeeld in uw accountinstellingen), neem dan contact op met ons via info@la-joyeuse.com

Delen van data

De nieuwsbrief van chambres d’hôtes La Joyeuse wordt verstuurd via mailingprovider Mailchimp.

Als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief gaat u ermee akkoord dat de door u ingevulde gegevens naar Mailchimp gaan voor verwerking in overeenstemming met het privacybeleid van Mailchimp zoals genoemd in de Algemene Voorwaarden van Mailchimp.

Bewaren van gegevens

Wij zullen uw gegevens, waaronder persoonsgegevens, bewaren zolang wij het nodig achten om u diensten te verlenen, te voldoen aan toepasselijke wetgeving, geschillen met partijen op te lossen en anderszins indien nodig om ons in staat te stellen onze activiteiten uit te voeren, waaronder het detecteren en voorkomen van fraude of andere illegale activiteiten. Alle bewaarde persoonsgegevens zijn onderhevig aan deze Privacyverklaring. Als u een vraag heeft over een specifieke bewaartermijn voor bepaalde soorten persoonsgegevens die wij over u verwerken, neem dan contact met ons op via de onderstaande contactgegevens.

Opties en rechten

We willen dat u zelfcontrole heeft over hoe uw persoonsgegevens door ons gebruikt worden. U kunt dit op de volgende manieren doen:

  • u kunt ons om een kopie vragen van de persoonsgegevens die we over u hebben;
  • u kunt ons informeren over wijzigingen in uw persoonsgegevens, of ons vragen om de persoonsgegevens die we over u hebben te corrigeren, en
  • u kunt ons vragen om de verwerking van de persoonsgegevens die we over u hebben te verwijderen, blokkeren of beperken, of bezwaar aan te tekenen tegen de manier waarop we uw persoonsgegevens gebruiken.

Wanneer we met uw toestemming uw persoonsgegevens gebruiken, heeft u het recht om deze toestemming op elk moment in te trekken, afhankelijk van de toepasselijke wetgeving. Bovendien heeft u, wanneer we uw persoonsgegevens verwerken op basis van legitiem belang of het algemeen belang, het recht om te allen tijde bezwaar te maken tegen dat gebruik van uw persoonsgegevens met inachtneming van de toepasselijke wetgeving.

Wij vertrouwen op u om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens volledig, correct en actueel zijn. Informeer ons onmiddellijk over eventuele wijzigingen of onjuistheden in uw persoonsgegevens door contact op te nemen met info@la-joyeuse.com. We behandelen uw verzoek in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Vragen of klachten

Als u vragen of opmerkingen heeft over onze verwerking van uw persoonsgegevens of als u de rechten wilt uitoefenen die u onder deze kennisgeving hebt, kunt u contact met ons opnemen via info@la-joyeuse.com. U kunt ook contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens met vragen en klachten.

Wijzigingen in de kennisgeving

Deze Privacyverklaring zal van tijd tot tijd wijzigen. Als u op de hoogte wilt blijven van wijzigingen in deze Privacyverklaring, dan raden wij u aan om deze pagina regelmatig te bezoeken. Als we belangrijke wijzigingen maken of wijzigingen aanbrengen die van invloed zijn op u (bijvoorbeeld wanneer we beginnen met het verwerken van uw persoonsgegevens voor andere doeleinden dan hierboven uiteengezet), nemen we contact met u op voordat we met die verwerking beginnen.

Chambres d’hôtes La Joyeuse

3, Place de la République

18370 Préveranges

Tel.: 00 33 6 41512430

E-mail: info@la-joyeuse.com